Kunstig kjøtt fra ville dyr er sunt for helse og klima

Den globale kjøttproduksjonen belaster klimaet og prosessert mat belaster helsa. Nå rykker en høyteknologisk, klimavennlig løsning stadig nærmere. Kultivert (lab-dyrket) kjøtt lages ved å skånsomt trekke ut stamceller fra levende dyr. Cellene mates med aminosyrer, karbohydrater, fett, vitaminer og mineraler. I «oppdrettstanker» gjør cellene det samme de ville gjort i det levende dyret: vokser og blir til fett, bindevev og muskler, uten genmodifikasjon, antibiotika og veksthormoner. De største aktørene satser på storfe, svin, kylling og fisk, men Primeval Foods mener ville dyr er sunnere og smaker bedre. Elefanter har særlig fettholdig og smaksrikt muskelvev. Store kattedyr, f.eks. tigre, har helt spesielt god sammensetning av proteiner og aminosyrer. God smak, helse og samvittighet? Ja takk, vil mange si om noen år.

Kunstig tigerkjøtt.
Primeval Foods.
OPINION AS
Vulkan 16
0178 OSLO
cs@opinion.no
www.opinion.no