consumer
stories

2024-2026
Velkommen til Norges mest brukte trendrapport. Som abonnent får du tilgang til en kontinuerlig oppdatert digital rapport på nett. Gjennom hele året publiserer vi temarapporter, trendrapporter, ferske data og analyser. Hvordan vil norske forbrukere tenke og handle fremover? Svarene finnes på innsiden av Consumer Stories.

Trendene som former norske forbrukere, og dokumentasjonen som beviser det.

Hvis du er opptatt av å forstå og nå norske forbrukere og samfunnsborgere vil du ha nytte av Consumer Stories. Norges største og mest brukte trendrapport med godt over 100 merkevarer, medier, kjeder, byråer, organisasjoner og myndigheter som brukere. Til forskjell fra de fleste andre trendrapporter, underbygger vi trendene med solide kvantitative og kvalitative data og analyser.

Den nettbaserte rapporten oppdateres gjennom hele året. Du får konkrete råd, eksempler og dokumentasjon fra norske  bransjer og norske forbrukere. Alt av innhold og analyser er til fri bruk innenfor din egen organisasjon.

Vi tilbyr to nivåer: Basic-abonnement tilsvarer "den gamle" Consumer Stories-rapporten pluss stadig nytt og oppdatert innhold gjennom året. Proff-abonnement gir fra Basic, pluss flere trendanalyser, tilgang til datasett, PowerPoint presentasjoner og bransje- og målgruppespesifikke temarapporter. Les mer om abonnementene på bestillingssiden.

Få ferske funn i innboksen. Gratis månedlig trendbrev.

Thank you! Your submission has been received!
Ups! Noe gikk feil. Prøv igjen kanskje?

Velkommen til gratis Proff-medlemsskap

Alle abonnenter får teste Proff gratis ut mai.

Argumentet for å kutte daglige nyheter

Vi som jobber med trender er avhengige av å henge med på det meste som skjer i kultur, samfunn, politikk, økonomi, marketing, teknologi.

Merkevarer lærer av memelords

Oppsummering og metainnhold kommer her, bra for SEO.

Consumer Stories bygger på vårt velprøvde analytiske rammeverk.

De fleste trendrapporter mangler en overordnet analytisk og metodisk struktur som setter det hele i sammenheng. Ofte mangler faktabasert dokumentasjon av trendenes utvikling og utbredelse. Consumer Stories har ingen slike mangler. Kanskje mangler vi kulhetsfaktoren, men er overbevist om at troverdig og dokumentert innsikt er viktigere. Vær trygg på at du faktisk kan bruke Consumer Stories i strategi- og utviklingsarbeidet ditt. Du vil ikke oppleve trender som plutselig er irrelevante og peker en helt annen retning neste år. Derfor kaller vi det trendhistorier: historier varer over tid, men utvikler seg stadig med nye kapitler.

I videoen gir vi en kort intro til rammeverket og hovedtrendene for deg som ikke kjenner Consumer Stories fra før.

Innhold.

Her er beskrivelsen av hva du finner du under menylinkene. Hvis du har brukt rapporten før, ser du en del nytt. Samtidig som alt du kjenner fra før fortsatt er med.
1

Rapporten

Beskrivelse av rammeverk, metode, utvalg og datagrunnlag. Pluss tips om hvordan lese og bruke rapporten mest mulig effektivt,
2

10 innsikter

Kall det en årlig executive summary. De viktigste funnene og utviklingstrekkene kokt ned til 10 nye innsikter for 2024-2026. Oppdateres årlig.
3

Trendene

Rapportens kjerne! Seks overordnede metatrender og syv trendhistorier. Alt dokumenteres med tall, og konkretiseres med ferske trendretninger og eksempler.
4

Temaer

Aktuelle dypdykk gjennom analyser, innsikt og gode råd om aktuelle temaer. Alltid med ferske tall og nye observasjoner. Temaer kan være bransjer, målgrupper eller aktuelle fenomener.
5

Trendbase

Kontinuerlig oppdatert base med over 300 trendeksempler til inspirasjon. Søk og filtrér på bransje, trendhistorie, målgruppe og mer.
6

Proff

Proff-abonnement lanseres våren 2024. Ditt eget trend intelligence. dashboard. Pluss ekstra rapporter, presentasjoner, analyser og data.
Proff-abonnementet lanseres april 2024

Hva er proft med Proff?

ANALYSER

Verdifulle rapporter.

Du tjener inn prisen allerede fra oppstart.
 • Trendrapporter spesiallaget for din bransje, og målgrupperapporter med fokus på f.eks ungdom.
 • Last ned PowerPoint rapporter med grafer, tekst og bilder til bruk i dine egne presentasjoner.
 • Kildebase med linker til trend- og innsiktsnettsteder, sortert på bransje og kategori (kommer senere).
FERSKE TALL

Portal og data.

Når generelle trender og tall ikke er bra nok.
 • 1
  Din egen forside med innhold for deres bedrift og bransje. Oppdatert på det mest relevante for din bransje.
 • 2
  Mulighet til å selv hente ut dataene du ønsker gjennom en analyseportal.
 • 3
  Tilgang for flere av dine kolleger, slik at de også kan se Proff-innholdet.

>>

Gratis prøvetid.

Gratis tilgang for Basic abonnenter. Oppgrader til Proff senere.
Proff lanseres i forbindelse med Consumer Stories trendseminar 11. april. Hvis du er Basic abonnent får du gratis Proff-tilgang i 6 uker fra 15. april til 31.mai! Hvis du oppgraderer betaler du bare differansen mellom Basic og Proff. Proff-tilgang gjelder i 12 måneder fra du bestiller. Du får intropris på 25.000 (normalt 32.000). En meget hyggelig pris for så mye innsikt, innhold og data.

Consumer Stories minifestival 2023.

9. mars lanserte vi årets hovedoppdatering av trendene i rapporten. Tidligere år inviterte vi til seminar på Vulkan Arena, men i år ville vi prøve noe nytt og mer intimt: En minifestival i våre egne lokaler på Vulkan. Det er vi glad for!

Det ble fullt hus og god stemning. Sjekk ut vår lille videoreportasje.

Vi hjelper deg å få mer ut av Consumer Stories.

All innsikt, data og informasjon som finnes i Consumer Stories rapporten kan bli litt overveldende.  Men det viktigste hva du bruker rapporten til. Trenger du hjelp med å sortere og prioritere informasjonen, og koble innsikten til hva dere er opptatt av? Vi har 10 års erfaring i å hjelpe kundene våre med effektive og inspirerende prosesser som fungerer. Spør kontaktpersonen din i Opinion eller send oss en mail på hei@opinion.no

Foredrag

Hos deg, fra scenen på en konferanse eller på nett: Vi formidler det viktigste du trenger å vite om årets forbrukertrender. Vi tilpasser foredraget til ditt publikum og bransje.

Tilpasset rapport

Mange av kundene våre vil ha "sin egen" versjon av Consumer Stories. En rapport skreddersydd for din bedrift og ditt marked. Vi utvikler konsept, innhold og format i dialog med deg.

Executive brief

Vi går rett på sak og i dybden på akkurat det dere er opptatt av. Sammen identifiserer vi mulighetsrom tilpasset din bedrift og bransje med utgangspunkt i trendene i Consumer Stories. Formatet er arbeidsmøte med deres team eller ledergruppe.

OPINION AS
Vulkan 16
0178 OSLO
cs@opinion.no
www.opinion.no